lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kellokukan nimi vaihtui.

Joka päivä voi oppia uutta. Minun pisamakello ei olekaan pisamakello vaan täpläkello. Sen kukan verholehdet ovat pitkän malliset kun taas pisamakellolla lyhyemmät ja leveämmät.

4 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä niin hangalia. Minulla vaaleanpunainen näyttäisi tosiaan olevan pisamakello, mutta valkoinen, jonka niinikään ostin pisamana, torikauppiaalta tosin, en puutarhalta, näyttäisikin olevan täplä. Ja ainoa erottava tekijä on tosiaan nuo verholehdet, varsinaisten lehtien karheus on ihan sama.

    Kent Belleä sanotaan pisamakellon lajikkeeksi, mutta pitkät ja kapeat on senkin verholehdet. Enkunkielisillä sivuilla se on kyllä yleensä campanula hybrid 'kent belle' - että mitä sekin sitten tarkoittaa:ei ole kumpaakaan edellistä...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niin on hankalia. Minullakin oli valkoinen, mutta siitä nyt en sitten tiedä kumpaa olisi ollut kun hävisi heti ensimmäisenä talvena. Pisamakellona sen sain. Olisko tuo hybridi sitten jokin risteytys? Vai tarkoittaako hybrid risteytettyä, niin olen jotenkin se ajatellut. Voi olla ihan väärä tieto. En ole asiaa varmistanut.

      Poista
    2. Kyllä hybridi merkitsee yhdistelmää, risteytystä. Yleensä ei tule jälkeläisiä. Mahtaako 'Kent Bellen' siemenet itää?

      Poista
  2. Jahas, taas aloin pähkiä pisama- vai täplä ja löysin tänne :) Kent Bellen sain viime kesänä enkä huomannut luurailla löytyisikö siemenöitä - juurillaanhan nuo peruskellot ainakin hyvin leviävät. Kent Belle on samankokoinen kuin istuttaessa, mutta kukat on ihan valtavat, vielä isommat kuin viime kesänä.

    VastaaPoista