sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Pihan puita.


Meidän pihassa ei paljon puita kasva, jonkin verran tontin reunoilla. Toisinaan kaipaa varjoa. Lehmukset ovat kyllä hyviä varjostajia jos sattuisivat kasvamaan sellaisessa suunnassa, että niiden varjoa vois jotenkin hyödyntää.


Puutarhassa kukkii kurjenpolvia 2010.


Yläkuvassa kurjenpolvi 'Southcombe Double'. Se soveltuu maanpeitekasviksi. Alla kyläkurjenpolven risteymä 'Akileija'. Siinä on tummat lehdet.


Syksyisiä pensaita 2

Koristearonian syysväri on loistava. Näistä meillä on pensasaita, joka kiertää tontin. Jänikset söivät ekana vuonna kaikki n. 20 senttisiksi. Nyt on toinen talvi kun on verkot ympärillä melkein kaikissa taimissa. On vaan tosi tylsää tehdä syksyllä sitä verkotusta kun taimia on monta kymmentä. Sitten niiden verkkojen varastoiminen kesän aikana on hankalaa kun vievät niin paljon tilaa. Mutta pakkohan se on saada aita kasvamaan joskus, ei niitä joka talvi voi "leikata" parikymmentäsenttisiksi. Ensimmäisenä vuonna se oli ihan ok, ei tarvinnut itse sitä keväällä tehdä:)

Kuivanmaan kasvi.

Koreakärsämö sopii meidän pihalle kun on niin sitkeä sissi. Se näyttää aika vaatimattomalta, mutta kaikki kukkaset on kauniita kun niitä on paljon. Tosin minulla ei vielä ole kovin runsaasti näitäkään. Yksi ikävä puoli siinä on, että sen väri haalistuu vuosi vuodelta.


Kukkivia pensaita.

Ostin muutaman koivuangervon 2009 kesällä. Se on aika vaatimaton. Menestyy kuivemmissakin olosuhteissa kohtuullisen hyvin.

Alkukesän keltaisia kukkia.

Japaninhanhikki.

Puutarhassa kukkii lemmikkejä.Lemmikit ovat kauniin sinisiä, valkoisia tai vaaleanpunaisia. Parhaimmillaan ne ovat kun saavat valloittaa ison alueen, mutta useinkin tulee rajoitettua niiden leviämistä.


Onnittelukortteja 3.

Onnittelukortteja 2.Onnittelukortteja 1


Kortteiaskartelu on mukavaa toisinaan. Ennen joulua innostuin joulukorttien lisäksi tekemään vähän muitakin. Nyt on varastossa taas vähäksi aikaa onnittelukorttejakin.

Talvisia sunnuntaikuvia.

Joillekin puille on joutunut lisäämään verkkojen korkeutta puolella, ettei jänikset ylettyisi järsiä niitä. Jos lunta tulee vielä paljon lisää niin joutukohan laittaa kolmannenkin "verkkokerroksen":)


Sunnuntaikuvia.


Tässä vertailun vuoksi samasta paikasta, melkein samasta kuvakulmasta, etupihaa.
Näyttää tuota lunta olevan aikamoinen määrä. Korkeammasta katajasta näkyy latva.


Talvisia sunnuntaikuvia.

Aika paljon lunta pysyy ohuilla oksilla.

Takapihan vaahtera

Kynttilälyhty on kadonnut lumen uumeniin, kohouma vain kertoo paikan.

Erivärisiä auringonnousuja.


Auringonnousut terassilta kuvattuna. 


Havuistutuksia.

Jaa'a, tästä kun alkaa odottaa varjontuojaa niin ei taida meikäläisen aika riittää:)
Mustakuusi.