maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kaunista sinistä.

Hopeahalikka. Kukat muistuttaa jotenkin imiköiden kukkia. Samalla tavalla nuput ja uudet kukat ensin lilat. Kasvutavaltaan halikka on mataava.

Varjoliljat kukkivat myös aikaisin.Varjolilja. Näitä pitäisi löytää myös valkoisia.

Vihreä osio.

Kuunlijat kasvaa ja alkaa värittyä

Neilikoitten aikaa.

 Pulskaneilikka on hassu hörsäke.

 Hajaneilikka.

Sulkaneilikka.

Puutarhassa kukkii valkoisia kukkia.

 Kaunoangervo

 Jokin krysanteemi.

 Isotöyhtöangervo

Lumihiutale (ruukussa).

Puutarhassa kukkii ruusut.Rosa harisonii 'Raahen Harisons Yellow' eli Harrisoninkeltaruusu. Kukkii ensimmäisen kerran kunnon kukilla. Muina vuosina ollut vielä pieni kukkainen.

Puutarhassa kukkii ruusut.Rugosa-ryhmän ruusu 'Snow Pavement'. Isokukkainen, kestävä ja terve ruusu. Minusta ihanan hailakan vaaleanpunainen, muuttuu valkoiseksi vanhetessaan. Nuput ihan vaaleanpunaiset. Tämä on todella kuiviin olosuhteisiin jalostettu pensas. Minulla se on istutettu koivujen läheisyyteen kun siinä ei oikeastaan mikään ole menestynyt. Ainakin tämä vielä voi hyvin. Taitaa kyllä olla kova leviämään niin kuin kaikki pensasruusut melkein on.

Puutarhassa kukkii ruusut.Kanadanruusu 'Marie Victorin' on myös aikaisessa tänä kesänä. Eilen nupulla tänään auki. Pieni pensasruusu.

Juhannuksen aikaan.

Tämän ostin nimellä 'Sarah Bernhardt'
Ei kuitenkaan ole se, sillä "Saara" on pinkki. Eli vaikuttaisi siltä, että tämäkin olisi 'Shirley Temple'n jokin variaatio. Nuput ovat vaaleanpunaiset, mutta avautuessaan jo valkoinen.

Juhannuksen aikaan.Tämän pitäis ainakin olla 'Shirley Temple'. Upeat isot kukat. Sisusta kermanvalkoinen.

Juhannuksen aikaan.

 Kiinanpioni 'Purple Lotus face moon' 
Tämä pioni kukkii meillä ensi kertaa kunnolla. Ostin pari vuotta sitten ja siinä oli pieni kukka silloin, mutta viime kesänä ei kukkinut ollenkaan.  Oikein syvän tummanpunainen. Kameralla en saa onnistumaan sitä tummaa sävyä, joten näyttää aika punaiselta kuvassa.

Juhannuksen aikaan.


Juhannusaattona avautui ensimmäinen kiinanpioni. Mikä on ilmeisesti 'Shirley Temple' vaikka onkin hieman eri sävyinen kuin mitä olen sillä nimellä ostanut muita. Niissä on kuuleman mukaan variaatioita.
Ylempi kuva aatolta ja alempi juhannuspäivältä. On jo muuttunut melkein valkoiseksi. Seuraava vaihe on kokonaan valkoinen.