tiistai 24. heinäkuuta 2012

Puutarhassa kukkii päivänliljat.

Tälle päivänliljalle haluaisin saada nimen. Se on pienikukkainen, matala ja kapealehtinen.
Löytyi se nimikin 'Stella de Oro'

Pihan pensaita.

Puolikas lännenhopeapensaasta:)

Puutarhassa kukkii ruusut.

Mikä lie yksinkertainen ruusu. Koiranruusu? Vai olisiko sittenkin vähän jotain muuta.

Kesäkukkia.

 Petunia.

Krassit ovat kukkineet muutaman päivän. Kylvin suoraan ulos. Jos olisi esikasvattanut niin ehkä olisivat kukkineet aikaisemmin.

Maruna.

Silkkimarunan pitsimäisiä lehtiä. Raukka kituu kuivaakin kuivemmassa paikassa. Tämä kesä on vähän rehevöittänyt sitä. Ehkä parempi, ettei olekaan niin kosteutta. Leviää nimittäin aika reippaasti.

Vieläkin valkoista.

Pakko vielä laittaa yksi kuva karpaattienkellosta. Tää on niin hauskan näköinen, ikään kuin kukkakimppu. Nyt alkaa olla kaikki nuput auki, muutama jäljellä. Minikasvi jonka kukat ovat suhteettoman suuret.

Puutarhassa kukkii valkoisia kukkia.

 Peurankello

 Jaloangervo 'Diamant'

Myskimalva

Pihakuva.

Vihreää ja valkoista, ainakin tällä hetkellä. Ja kyllä kärhötkin ovat valkokukkaisia. Kukkivat vasta ehkä ensi keväänä. Myös tiarella ja kuukausimansikat ovat valkokukkaisia. Sinistä edustaa tässä penkissä akankaalet sekä tummalehtinen kurjenpolvi. Keväällä keltaisia narsisseja. Balkaninkellokki tosin hyppii minne sattuu kun siemenet lentää.

Lisää keltaisia kukkia.

Tarha-alpi on niitä perinteisiä kukkia. Voi miten siitä tykkäsin nuorena tyttönä kun niitä jossain näin. Nyt on ollut pitkä kausi, että en ole niistä niin välittänyt. Mutta olenkohan tulossa lapseksi jälleen kun taas tänä kesänä olen ihaillut naapurin runsasta tarha-alpipenkkiä. Kuva on kuitenkin omasta pihasta.

Nauhukset kukkii.

Valtikkanauhus kukkii ja muutkin aloittelevat. Siis alkaa loppukesä:(

Kuunliljojen kuvailua.
Korkeita kukkasia.

Kollinminttu tai isokissanminttu on myös korkeita perennoja. Se on onneksi takaalalla.

Puutarhassa kukkii ruusut.

Neilikkaruusu 'FJ Grootendorst',  kukinta on ehkä parhaimmillaan.

Puutarhassa kukkii punaisia kukkia.

Kerrottukukkainen verihanhikki kasvaa aika korkeaksi. Sitä en tiennyt, eikä tullut otettua selvääkään. Nyt se on siirrettävä jonnekin muualle kun kätkee taakseen mm. päivänliljoja.