maanantai 17. tammikuuta 2011

Ruukkupuutarha 2010Tulipa hassu kuvakeko. Kuvia on rajattu hiukan liian voimakkaasti, mutta kun tuo seinä on aika kapea ja kuvat tahtoo tulla niin sekavia kun niissä näkyy koivunrunkoja ja tikkatauluja sekä ovia.

Näihin ruukkuihin sopii aivan liian vähän multaa ja nämäkin on paahteisella eteläseinustalla, joten ne kuivaa aivan liian nopeasti. Tykkään kuitenkin noista ruukuista ja joka kesä noita kasvia niissä kidutan.Ruukkupuutarha 2009

Kesän 2009 petuniat.


Ruukkupuutarha 2010


Petunia kasvaa meillä aina tässä tolpan päässä. Paikka on aurinkoinen ja paahteinen koko päivän. Siinä ei kovin moni kasvi menesty koko kesää. Kastelua ei saa unohtaa. En ole kovin innostunut kesäkukkien kasvattaja. Nekin vähät mitä laitan, ostan valmiina.


Ruukkupuutarha 2009Pasuunakukka 

Tämän pasuunakukan talvetus meni pieleen viime talvena. Olisi kai pitänyt vähän enemmän kastella talven aikana. Toinen vaihtoehto on, että talvetustila oli liian kylmä. Kasvin runko pehmeni kun toin sen lämpimään, eikä se enää siitä toipunut. Sain myöhään viime syksynä uuden pasuunan. Se on nyt vähän eri tavalla talvehtimassa ja sitä olen muistanut kastellakin (ei se viimetalven kastelu ihan unohtunutkaan, mutta luulin, että pitäis olla kuivempi). Kalpeita lehtiä se siellä pimeässä nyt kasvattaa.Ruukkupuutarha 2009

Lumihiutale menestyy varjossa.


Pihan kesäkukkia 2009

Kehäkukkia täytyy kylvää joka kesä. Se on perinne jo lapsuuden kodin puutarhasta.


Pihan kesäkukkia


Krassit ovat aina varmoja kesäkukkia ja niiden värit ovat loisteliaat.


Lomareissulla tavattuja.

Kilipukit nauttivat lämpimästä kesäpäivästä. 


Puutarhan pörriäisiä.

Onkohan tämäkin jokin kimalainen.


Puutarhan perhosia. Neitoperho.

Tätä en tunnista, ainakaan vielä.

 Nokkosperhonen.

En tunnista kovinkaan montaa perhosta. Lähinnä vain harjoittelen kuvausta.

Puutarhan pörriäisiä.

En oikein tunnista näitä ötököitä. Kai tämä jokin kimalainen on.

Jekku kävi kyläilemässä.

Ystävän Jekku-koira ensivisiitillä meillä. Siitä on kasvanut jo komea suomenlapinkoira. Kyllä koiranpentu voikin olla suloinen. Toisinaan iskee koirakuume, mutta onneksi on vielä mennyt ohi ilman koiran hankintaa.


Tuttavien luona

Tuttavien luona käytiin katsomassa lampaita. Ei ehkä ihan paras kuvakulma:)


Lomareissulla tavattuja.

Sorsa uiskenteli jossain matkan varrella kun lomailtiin.


Kissakuvia.

Viljo-kissa. Kuva on otettu varmaan n. 20 vuotta sitten. Viljo osasi tuskin vielä kävellä kun tuli meille. Sellainen sähisevä villikissanpentu, joka piileksi nurkissa. Siitä tuli oikein mallikelpoinen kotikissa. Hiukan arka se oli aina.


Kissakuvia.


Meidän kissa, Kake. Kakea ei enää ole. Kuvat ovat vanhoja. Kake oli reipas ja voimakas kissa. Luuli nuorena olevansa kylän kunkku. Se tuli toisinaan verissäpäin rehevää kotiin ja eikun huomenissa uudelle retkelle. Tosin me ihmiset päätimme, että leikkaus on tarpeen ja retket jäivät sikseen. Tuntuu aika kurjalta ajatella, että me tuhottiin sen vietit.