perjantai 6. toukokuuta 2016

Yllätyksiä.

Mitä, meinaako tämä kartanopioni kukkia?! Tämä on kaverilta saatu alku ja sitä on nyt kasvateltu muutama vuosi. Olen jo luovuttanut että kukkiiko ikinä :)

Tässä katsellessani viime talven tuhoja olen tullut siihen tulokseen, että pionit on niitä varmimpia selviytyjiä karuissakin olosuhteissa. Varmaan kaikkissa pioneissa on alut. Osa menetyksistä harmittaa, mutta osalla ei niin väliä. Pari pensasta on harmituslistalla jos niihin ei ala ilmestyä lehtiä!

Kevään keltaista.


Koreanonnenpensas kukkii taas kalvakkana niin kuin aina, ennen lehtien tuloa. Istutin tämän aikoinaan niin ahtaaseen paikkaan kun arvelin, ettei se kasva meillä. Piti laittaa suojaiseen paikkaan ja nyt olen joutunut karsia siitä isoja määriä pois kun valtaa kasvutilaa muilta. En tiedä onnistuisko siirto mitenkään vai loukkaantuuko siitä...Siinä on kuitenkin oma viehätys, enkä haluaisi sitä menettääkään.

Uusi tuttavuus.

 Istutin näitä kääpiötulppaania (en tiedä tarkempaa nimeä) viime syksynä ihan vain kokeeksi. Ei ole kovin näyttäviä, mutta ihan söpön näköisiä. Kaikki sipulit itivät hyvin. Kukat eivät olleet vielä täysin auki eilen, varmaan tänään kokonaan.