maanantai 24. tammikuuta 2011

Hopeaketjuja.

Ruoriketju. Rannekoru ja riipus.

Taulu 2

Harjoituksia öljyvärillä. 2010.

Muita maalausharrastuksia.


Öljyvärimaalausta harrastin jo 70-luvulla, mutta siinä on ollut aina n. 10 vuoden taukoja ja sitten on taas tehty muutama taulu. Nyt tais mennä enemmänkin kunnes viime talvena maalasin taas pari taulua. Näissä kuvissa puuväritöitä, joita joskus kokeilin. Se on kyllä enemmän minun laji kuin öljyvärimaalaus, mutta en silti ole sitä juurikaan harrastanut. Minusta tuntuu, että nykyään kuitenkin pystyisin parempaan kuin nämä vanhat, sillä piitämistä silloin tällöin kokeilen.

Lisää maaluasharrastuksia.


Posliininmaalauskin oli kivaa. Vähän kaikenlaista on tullut kokeiltua. Ylimmäisessä kuvassa kahvikalusto.

Korutekstausta.

Toisinaan tulee tehtyä kortteihin valmiiksi jotain värssyjä. Tässä osanotto-kortti.

Ikonit.


Jumalanäiti ja Pyhä Birgitta. Ikonimaalausta en nyt ole viime aikoina paljonkaan harrastanut. Jokin työ minulla on kesken enkä millään saa sitä valmiiksi:(
Muutamia vuosia takaperin tein hyvinkin ahkerasti näitä. Varmaan oon lähemmäs sata ikonia kaikenkaikkiaan maalannut. Itselle on jäänyt vain kaikista huonoimmat.

Puutarhan pikkuasukkeja.

Tätä yritin hartaasti kuvata niin, että olisin saanut sen kunnolla ylhäältä päin kuvaan. Se kiepsahti aina varren taakse niin nopeasti etten ehtinyt saada hyvää kuvakulmaa. Näiden kuvaamisessa tarttis joskus enemmän kärsivällisyyttä kuin mitä minulla on.

Perhosen viimeinen lento.

Julma kohtalo perhosella. Jokin pörriäinen hyökkäsi sen kimppuun ilmassa ja pudotti perhosen maahan. ...mitä se hyötyi perhosesta...

Puutarhassa kukkii ruusut 2010.


Neilikkaruusut ovat minusta sieviä. Pensaat ovat muutenkin mukavia ja helppohoitoisia. Näitä aijon ostaa myös vaaleanpunaisia. Lapsuuden kodin pihassa oli sellainen ja ehkä juuri siksi haluan myös vaaleanpunaisena.

Harmaalehtisiä.

Jokin maruna.