lauantai 25. kesäkuuta 2011

Pihalla kasvaa keltalehtistä suikeroalpia.

Keltalehtinen suikeroalpi on alkujaan jostain kesäkukkaistutuksesta. Se on talvehtinut jo ainakin kolme talvea ihan hyvin. En tiedä sitten jos tulee vähäluminen talvi.  Olen levittänyt sitä useampaan paikkaan, ja joka paikassa on menestynyt yhtä hyvin. Tästä tykkään erityisesti. Se ei leviä samalla vauhdilla kuin vihreälehtinen sukulaisensa.

Ostoksia.

Ostin tällaisen keltalehtisen terttuseljan viikko sitten. En ole vielä saanut sitä istutettua kun ei ole ollut aikaa kaivaa sille paikkaa.

Pihalla kasvaa suomentatar.

Suomentatar kasvaa nopeasti isoksi rotevaksi "pensaaksi". Ei ihan niitä lemppareita, mutta laitoin näkösuojaksi silloin kun ei vielä paljon muuta kasvanut tällä tontilla.

Varjorikon keveyttä.

Varjorikossa on niin herkkä kukka. Se viihtyy varjoisassa kivikossa tai muiden kasvien alla. Hiekkainen maa on sille parasta.

Puutarhassa kukkii alppiasteri.

Alppiasteri edestä ja takaa. Eilen ja tänään aamulla yritin kuvata alppiastereita, mutta ei yksikään kukka ollut niin päin, että olisin saanut edestä päin kuvattua. Niinpä kuvasin takaapäin. Päivällä kun aurinko paistoi ne kääntyivät aurinkoon päin:)

Puutarhassa kukkii kurjenmiekat.

Tarhakurjenmiekka 'Gracchus'

Lisää akileijoja.

Tämä valkoinen ei ole ihan puhtaan valkoinen, hiukan kerman värinen. Ja taitaa olla vähän kerrottukin. Akileijoistahan voi tulla vaikka mitä risteymiä.

Lisää akileijoja.


Yläkuvassa lehtoakileija 'Nora Barlow' ja alimmassa "mikälieakileija":)

Puutarhassa kukkii akileijat.

Perinteisiä lehtoakileijoja. Jostain siemenkylvöksistä. Meni vähän siemenet sekaisin ja samassa "tupsussa" on nyt kolmenlaista väriä.

Puutarhassa kukkii siperiankurjenmiekka.

Nämä siperiankurjenmiekat ovat vähän eri värisiä kun aijemmin kukkineet. Nämä on sinisempiä ja matalempia. Ihme, että ovat matalampia vaikka ovat kosteammassa paikassa.

Puutarhassa kukkii ruusut.

Suviruusun olen istuttanut alkukesästä. Muutaman kukka aukesi. On vaan ollut niin sateista, että ei ole saanut oikein nättiä ruusukuvia. Tämäkin on aika ränsistynyt ennen aikojaan kovan sateen takia.

Puutarhassa kukkii ruusut.

Morsionruusu tai juhannusmorsian. Hempeän vaaleanpunainen.

Puutarhassa kukkii kurjenpolvia.

 
Harmaakurjenpolvi 'Purple Pillow' on vasta pieni alku. On se tehnyt jo muutaman uuden lehden.