maanantai 31. tammikuuta 2011

Puutarhassa kukkii sormustinkukat.Sormustinkukat ovat kaksivuotisia. Niiden kukat ovat yleensä hauskasti pilkkuisia. Viime syksynä kylvin persikanvärisen sormustinkukan siemeniä. Ne kasvattaa ensi kesänä lehtiruusukkeen ja kukkivat sitten seuraavan vuonna.

Puutarhassa kukkii siperiankurjenmiekka.

Siperiankurjenmiekka on kauneimpia puutahan kasveja. Sen siro olemus viehättää minua. Helppohoitoinen, vähään tyytyväinen.

Puutarhan yksivuotisia.

 Silkkiunikkoja oli monen eri punaisen sävyjä, kerrottuja ja yksinkertaisia. Toivottavasti siemenet itävät ensi kesänäkin. Nämä oli kauniita.

Pihan syysvärejä.

Ostin kesäkukkien lisukkeeksi tällaista heinää. Tai onko se sitten heinää? Jossakin koristeheinäkirjassa oli juttua sarakista ja minusta tuntomerkit sopisivat siihen. Puutarhamyymälässä ei oltu varmoja sen nimestä. Talvea se ei kestä Suomessa jos on kyseinen koristeheinä. Mutta syksystä vielä -10 asteen pakkasistakin selviää jonkin aikaa. Muuttui syksyn mittaan aika oranssiksi. Keväällä lähinnä ruskea.

Puutarhassa kukkii orvokkeja.

Melkein mustia sarviorvokkeja. Ne on monivuotisia. Orvokeille täytyy katsella paremmat paikat ensi kesänä koska se ei viihdy kovin paahteisella paikalla. 

Syksyn värejä.

Rönsyleimun syysväritystä. Viime syksynä monilla kasveilla oli komea syysväritys kuivan kesän johdosta.

Puutarhan sipulikasveja.

Ruoholaukka (ruohosipuli) kukkii kauniin värisin kukin. Kuvassa näyttää ikään kuin siinä olisi leveitäkin lehtiä. Takana kasvaa keltakurjenmiekkaa. Tää on niin tätä...sikin sokin kaikenlaista:)

Pihan puita.

Ihan tavallinen kotipihlaja. Näitä siirrettiin pari meidän pihaan. Toinen on yksirunkoinen ja toinen pensasmainen.

Puutarhassa kukkii ripsialpi.

Ripsialpista tykkään sen tummien lehtien vuoksi. Tästäkin taisin jo kuvan laittaa aikaisemminkin.

Puutarhassa kukkii punakellukka.

Tämä punakellukka on niin ihastuttava kukka, että täytyy laittaa vielä lisää siitä kuvia. Ne on vasta pieniä taimia, mutta tekivät jo muutaman kukan.

Puutarhassa kukkii ritarinkannus.
Jaloritarinkannus 'Galahad'

Tämän kasvin ostin. Mutta minulla on taimia tulossa. Toivottavasti joskus ovat kukkimisasteella, ehkä jo ensi kesänä. Niiden väreistä en tiedä, pääsääntöisesti kai sinisiä. Risteymät voi olla yllätyksellisiä:)

Puutarhassa kasvaa rotkolemmikkejä.

 Rotkolemmikki. Brunnera macrophylla 'Variegata'

Brunnera macrophylla 'Jack Frost'

Puutarhassa kukkii tulppaanit 2010


'Queen of Night'

Nukkapähkämön lehtiruusukkeita.

Nukkapähkämön taimia. Eivät ole vielä kukkineet, mutta ehkä jo ensikesänä. Sen lehdet ovat pehmeän karvan peitossa, niitä täytyy ohimennessään silitellä. Viihtyy kuivissakin olosuhteissa. Kauniin harmaanvihreä.

Puutarhassa kukkii tulikukkia.


Purppuratulikukka.