torstai 31. toukokuuta 2012

Ritarinkannuksia.

Isoritarinkannus on jo aika iso. Kylmästä säästä ja kuivuudesta huolimatta on kasvanut aika tavalla.

Puutarhassa kasvaa keltalehtinen terttuselja.

Tämä pensas kasvaa hurjaa vauhtia. Viime kesänä istutin pikku-taimen ja nyt jo vaikka kuinka iso. Lehdet alkaa muuttua keltaisiksi. Keväällä lehdet ovat aika tummat puhjetessaan.

Puutarhassa kukkii rönsytiarella.

 Rönsytiarella on myös niitä kiitollisia maanpeitekasveja. Se on myös kaunis kukkiessaan ja lehdet heleän vihreät. Viime kesänä tiarella kukki kyllä paremmin kuin nyt. Olisko syynä kylmä kevät.


Puutarhassa kukkii tulppaanit.

Myöhäisempiä tulppaanilajikkeita. Menton on kiva värinvaihtaja ja isokokoinen. Nuppu on aluksi vaaleanpuaninen, muuttuu oranssivoittoiseksi ja lisäksi vielä kirjavaksi. Sisusta on loiskea oranssinpunainen. Mentoneita on muitakin värejä. Varmaan näilläkin on vielä omat lajikenimensä. Näissä on kovasti jo taantumisen merkkejä kukkivat nyt kolmatta kertaa ja ovat pienentyneet. Uusia täytyy varmaan taas istuttaa.

Puutarhassa kukkii keltaisia kukkia.

 Kultatyräkki ja ripsialpi sikin sokin. Ihan kiva väriyhdistelmä, mutta mitenkähän kultatyräkin käy tässä valloituksessa.

Toisessa paikassa käydään kilpaa tilasta akankaalen kanssa (jota ei kuvassa kuitenkaan nyt näy).

Vielä keltaisia narsisseja.


Tässä pari erilaista keltaista narsissia, jotka ovat vasta juuri avautuneet. En tiedä näille nimeä. Kiva olis tietää, toivotaan, että jostain joskus selviää.