sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Etupihan paraatipenkistä.

Ns. paraatipenkissä kasvaa kaikenlaisia "perinnekasveja". Tää alkaa olla nyt liian täynnä. Mutta minne laajennan?!

Pihalla kasvaa kaunoangervo.

Kaunoangervo on viimesyksyn tulokas. Kaunis kukinta, tosin aika vähäinen vielä. Lehtiruusuke oli melkein heti vihreä kun lumet suli.

Puutarhassa kukkii etelänruusuruoho.

Etelänruusuruoho on uusi meidän pihalla. Se kasvaa aika korkeaksi, joten täytyy varmaan tukea näillä sateilla. Ovat niin hentovartisia vielä.


Puutarhassa kukkii kellokukkia

'Kent Belle'. Isokukkainen kellokukka. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Selviää niukin naukin sillä kosteudella mitä meidän kuivalla pihalla on. Varmaan olisi rehevämpi jos olisi kosteutta vähän enemmän. Toisaalta hyväkin, leviäisi varmaan paljon enemmän. Kellokukat ovat sellaisia:)

Puutarhassa kukkii kurjenpolvia.

Tarhakurjenpolvella on komea kukka. Nämäkin kukat ovat lunnossa sinisempiä.

Pihalla kasvaa purppuraheisiangervo.

Purppuraheisiangervon kukintaa.


Vielä kerran pionin kukkia.

Kaikki pionin kukat ovat muuttuneet valkoisiksi.

Puutarhassa kukkii sarvitähkämunkki.Sarvitähkämunkki on hauskan näköinen. Kun kukka on lopullisesti auki se on "takkuinen" pallukka. Mukava reunakasvi aurinkoiseen paikkaan. Siitä syystä reunakasviksi sopiva kun rento tyyli kasvaa. Onhan ne varret varmaan jotain 40 cm pitkät. Jossain sanottiin jäykkävartiseksi, mutta ei se kyllä ainakaan meidän pihalla tule jäykkävartiseksi:) Viihtyy kuivemmissakin olosuhteissa. Luonnossa sinisemmät kukat kuin kuvissa.