keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Puutarhassa kukkii tähkäkeijunkukka.

Tähkäkeijunkukan vihreät kukinnot.

Puutarhassa kukkii purppuratulikukkia.

Purppuratulikukan valkoinen versio.

Puutarhassa kukkii törmäkukka.

Kaukasiantörmäkukka. Meidän pihalle sopivia kasveja:)

Puutarhan kivikkokasveja.

Isorikon kukka kasvaa kivasti pitkien varsien päihin. Se on näyttävä siihen verrattuna miten matala lehtiruusuke on. Kuvat eivät ole kyllä parhaat mahdolliset:( Täytyy ensi kesänä ottaa parempia.

Takapihan puita.

Vaahtera kasvaa takapihalla. Siitä tulee miljoonittain lehtiä syksyllä ja ne ovat tosi paksuja. Ajan ne aina ruohonleikkurilla silpuksi ja laitan katteeksi joillekin kukille ja pensaille. Maatuvat nopeammin kun ne murskaa.

Puutarhassa kukkii varjorikko.

Varjorikon kukat ovat hiin herttaiset ja keveät. Ne kohoaa paljon lehtiruusukkeen yläpuolella. Toiset varjorikot ovat tavallisia ja toiset 'variegatoja'

Puutarhassa kukkii värililjat

Värililjoja on monen sävyisiä. Niitä täytyy taas tilata keväällä lisää. Koskaan ei tiedä talven jälkeen mitä maasta nousee ja mitä ei. Ihme kuitenkin on, että niin vähän tällä tontilla on kuitenkin tullut talvimenetyksiä vaikka kasvit ovat varmaan kuivuuden heikentämiä. Kastelemaan en ala kuitenkaan kovin paljoa letkulla, ihan äärimmäisessä hädässä vasta. Kasvien juuret menee syvemmällä ja siten kestää paremmin talven säitä. Ne menestyy mitkä menestyy. Niitä kasvatetaan sitten lisää. Olen puutarhaillut täällä vasta niin vähän aikaa, etten ihan tarkalleen tiedä miten tällainen hiekkamaa käyttäytyy ja mikä siinä menestyy. Puutarhamultaa on kyllä ajettu nyt monta trakrosikärryllistä, mutta tuntuu, ettei mikään riitä. Entiset puutarhani olivat lähinnä savimaata jonne joutui sekoittamaan hiekkaa:)