sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Puutarhassa kukkii ruusut.


Nyt on puutarhassa myös punainen juhannusruusu 'Red Nelly'. Kesän 2010 hankintoja.  Aika runsaasti se kukki pienestä koostaan huolimatta.


Puutarhassa kukkii ruusut.Valkoinen perinteinen juhannusruusu on hyvän tuoksuinen ja kaunis. Viimekesänä siinä oli jotain ötököitä, jotka söivät nuput poikki. En huomannut ajoissa seurata tilannetta.


Puutarhassa kukkii kärhö.

Loistokärhö 'Warszawska Nike'
Kärhöt ovat minulle aika uusi tuttavuus. Olen jotenkin aina kuvitellut, ettei ne meidän korkeudella oikein menestyisi. Nyt olen kuitenkin kokeillut niitä istuttaa, mutta kokemuksia ei kovin ole vielä kertynyt kun ovat vasta toista talvea meidän pihassa.

Puutarhassa kukkii helminukkajäkkärä.


Helminukkajäkkärä on tosi kova leviämään siemenistä ja juuristollaan. Se on ihan "vahdittava". Siinä on kyllä ihan mukaviakin puolia, koska se on myös kuivakukka. Harmaahko lehdistö ja valkoiset kukat ovat ihan nättejä joidenkin voimakkaan väristen kukkien kanssa.

Puutarhassa kukkii kurjenpolvia


Idänkurjenpolvi kukkii alkukesällä runsaasti. Leikkaamalla vanhat kukkavarret pois saa sen kukkimaan uudelleen loppukesästä.

Kaulakoru.

Pitkä kaulakoru.

Vielä muutama jaloangervo lisää.

 'Diamant'


                                                                

Puutarhassa kukkii jaloangervot


 'Spinell'

 Tälle ei ole mitään tarkempaa nimitystä.

 'Inschriach Pink'

'Spinell' vähän eri valossa otettu kuin ylempi ja ehkä vähän aikaisemmin.

Nimet ovat olleet purkeissa, mutta niistähän ei aina voi olla varma onko ne oikeita. 
Näitä on niin hankala tarkistaakin vain kuvien perusteella.


Puutarhassa kukkii harmaakurjenpolvi.


Kesällä 2010 istutin harmaakurjenpolven taimia. Viihtyy aurinkoisella paikalla kohopenkissä. Ei pidä seisovastamärkyydestä. Ei välttämättä ole niitä helpoinpia kasveja. Vähän "ronkeli" kasvupaikan suhteen. Aika näyttää miten tulee viihtymään meidän pihalla. Harmaakurjenpolvi on kyllä ihqu:)


Puutarhassa kukkii harmaa-ajuruoho


Harmaa-ajuruohosta minulla oli pieni alku ja se on parissa vuodessa jo levinnyt aika isoksi mättääksi. Jaoin siitä jo muuallekin monta tupsua. Tätä on pakko käydä toisinaan silittelemässä.


Puutarhassa kukkii harmaakäenkukka.Osa harmaakäenkukista oli ihan valkoisia kun taas toisissa oli lila keskusta. Eli taitaa taas olla niitä risteymiä, jotka ovat syntyneet alla olevan pinkin ja valkoisen sekoittumisesta.


Puutarhassa kukkii harjaneilikat.
Harjaneilikka on niitä lapsuuden aikaisia ihastuksia ja siksi edelleenkin tykkään niistä. Niissä on hauskoja risteymiä niin kuin esim. nuo joissa samassa varressa on monta eriväristä kukkaa. Kaikista tummin punainen on todella tumma luonnossa. Kuvassa se ei pääse oikeuksiinsa.


Puutarhassa kukkii etelänmunkki.Etelänmunkki kukkii pitkään. Viihtyy hiekkaisella ja paahteisella pihallamme aika hyvin. Olen yrittänyt valita pääsääntöisesti hiekkamaassa ja auringossa viihtyviä kasveja. Paitsi, että mopo karkaa helposti käsistä ja tulee halittua vähän kaikenlaista.


Puutarhassa kukkii tulppaanit

Kevät on kaikista parhainta aikaa kun puutarhan ensimmäiset kukat alkaa avautua. Tulppaanit on niitä ihastuttavia kevään ja alkukesän kukkijoita.


Puutarhassa kukkii narsissit 2009

Perhosnarsissi?

Puutarhassa kukkii tulppaanitTulppaanimix.

Puutarhassa kukkii tulppaanit

Menton on siitä mielenkiintoinen tulppaani kun sen väri muuttuu päivien myötä.

Puutarhassa kukkii narsissit 2010

Tälle narsissille en tiedä mitään nimeä. Jostain sekasisältöisestä pakkauksesta.


Puutarhassa kukkii narsissit 2009

Texas.


Puutarhassa kukkii narsissit 2009

Sarjanarsissi. Intrigue.

Puutarhassa kukkii narsissit 2009

Ice Follies. Muuttuu kokonaan melkein valkoiseksi vanhetessaa.