sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Unikkojen aikaa.

 Siperianunikot kyllä viihtyvät meillä ihan kohtuullisesti.


Erilaisia lehtimuotoja.

Hieno lehtiruusuke. Kaunoangervon lehdet ovat kauniit, tulee mieleen saniaiset.

Rohtosuoyrtin lehdet muistuttavat kirjovuohenputkea, mutta ovat suuremmat ja muutenkin kasvi on korkea. Kukat 'koiranputkimaiset'. Viihtyisi paremmin kosteammissa oloissa.

Kilpiangervopienokaiset ovat kasvamassa isommiksi. Kaikkien lehdet ovat siitepölyssä tai voikukanhaivenissa. Kilpiangervot myös vaatisi enemmän varjoa ja kosteutta. Päätin kuitenkin kokeilla näitäkin.

Sammalleimut on vaan niin kivoja...

 'Marianne'

Taviksen vieressä ketoneilikkaa.

Ainakin joku lisääntyy.

Rönsyleimu rulettaa.

Lisää iiriksiä.

Korkeampi malli tarhakurjenmiekasta kukkii myös.

Risukasa kukkii.

 Risukasassa kukkia :) Viime kesän "onnettomuuden" takia alppikärhökaaren toinen puoli on pelkkää risua. Nyt vaan odottelen, että maasta alkais nousta uutta. Mitään ei kyllä vielä näy. Toinen puolikin on kärsinyt talvesta ja on ruskeaa vartta vaikka kuinka ylös. Ylhäällä vasta vihertyy ja kaaren yläosassa on kukatkin.
Ei mikään mieltä ylentävä näky, mutta jos se siitä kesänmittaan vähän korjaantuisi.


Syreenimaja ja syreenit.


Syreenit kukkii aika hyvin tänä vuonna. Nyt meilläkin on taas kukkia niissä. Viime keväänä vähän leikattiin syreenipensaita niin jäi kukat vähiin. Maja alkaa vähitellen muotoutua. Vielä pitäis saada kunnon puutarhakalusteet sinne. (Joka kesä siirtyy tuonnemmas) Keinu sinne jo ostettiin viime kesänä, mutta tuolit on asuntoauton retkituolia ja vanha pöytä hajosi jo viime kesänä.

Kesäkukkaostoksia.Taas ostin nämä tavan petunia-amppelit. Melkein ainoita, jotka menestyy paahteessa, minun hoidolla :)
Ostin minä vielä muutakin tavanomaista, miljoonakello-amppelin, ruusupegoniat (varjon puolelle), lumihiutaleita, parvekelaatikoihin myös petuniat. Muutamaan pienempään ruukkuun myös jotain sopivaa.

Linnuille juomapaikka.

 Eilen ostin tällaisen linnuille juomapaikaksi. Mahtaneeko linnut pelätä tuota, jo paikalla olevaa?


Kesä etenee vauhdilla.

Arovuokko. Siitä sanotaan, että on kova leviämään...no, ei ainakaan meillä. Ne kolme samaa puskaan, jotka muutama vuosi sitten sain ovat ihan saman kokoisia. Haluaisin sen kyllä leviävän. Onkohan se ihan väärässä paikassa...