tiistai 25. tammikuuta 2011

Puutarhassa kukkii reunuspäivänkakkara.


Yläkuvassa reunuspäivänkakkaran uusia, melkein limenvihreitä taimia. Alla kukassa oleva kakkara. Sen heleä vihreys on kaunista. Viime keväänä taimia oli runsaasti sen ympäristössä ja istuttelin niitä penkin reunaan. Toivottavasti selviävät talvesta. Haravoin niille talvisuojaa lehdistä. Kasvi on kaksivuotinen (tai lyhytikäinen monivuotinen, sanottiin jossain). Joten viime kesänä ei ollut yhtään kukkivaa kasvia. Tarttis kai kylvää kahtena vuotena peräkkäin niin olisi kukkivia kasveja joka vuosi.

2 kommenttia:

  1. Minulla reunuspäivänkakkarat vaeltavat puitkin pihaa, mutta ovat säilyneet jo vuosia. Kaksivuotisuudesta en osaa sanoa, koska siementää ja itää hyvin:) Kiva kasvi! Limenvihreät lehdet ovat hieno näky tummien kasvien joukossa:)

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkään tästä ja näyttää hyvin itävän. Sain ensimmäiset taimet puutarhanettiläiseltä. Olen kuvitellut, että tämä olisi enemmän vain Etelä-Suomen kasvi, mutta näyttää menestyvän meidänkin vyöhykkeellä. Täytyy metsästää ensi keväänä niitä kerrottukukkaisen siemeniä.

    VastaaPoista