maanantai 9. toukokuuta 2016

Kato on käynyt.

Nyt on käynyt todellinen kato narsissien kohdalla. Ainoastaan vanhat lajikkeet nousevat ja nekin kukkii lyhyellä varrella. Harmittaa niin vietävästi!!! Olen oikein keräillyt narsisseja. Niitä on paleltunut nyt useampi sata. Kaivelin yks päivä maata ja sieltä tuli mädänneitä narsissien sipuleita. Mitkään viime syksynä istutetuistakaan ei nouse. Osa on kasvattanut jonkin verran maan pinnalle lehtiä, mutta kasvu on tyssännyt siihen. Ei näin pahaa talvea ole vielä koskaan ollut ja oon sentään harrastanut yli 30 vuotta puutarhailua. Eikä nuo talvituhot koske vaan narsisseja vaan monia muitakin kasveja.

6 kommenttia:

 1. Ompa harmillista tuo tuho. Minulla myyrät tuhonneet monia kukkia ja tulppaanien sipuleita oli luna sulattua kasalla kukkamaalla. Oli varastoitu väärään paikkaan.
  Kaikesta huolimatta hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Meillä onneksi ei ole noita myyriä. Nekin on aika viheliäisiä.

  VastaaPoista
 3. No voi surku :(
  Meillä saman kohtalon on kokemut suurin osa viime syksynä istuttamistani krookuksista, vaikka niiden peitteenä oli havuja. Koskaan ennen ei niin ole käynyt, vaikka yleensä ei ole edes havuja ollut. Olisiko syynä syksyn märkyyden jälkeen iskeneet paukkupakkaset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se suurin syyllinen on nuo kovat pakkaset ja vain ohut kerros lunta.

   Poista
 4. Meillä saman tuntuinen ongelma narskujen kanssa. Viime syksynä istutetuista ei ole noussut kuin muutama lehti, tuskin kukkivat yhtään. Joskus on vanhoja narsissin sipuleita lojunut ihan paljaalla maalla ilman talvisuojaa tai multaa ja silti ovat säilyneet. Mikä lienee ollut viime talven vitsaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ilmiötä tuntuu olevan ympäri Suomen, jopa etelä-suomessa.

   Poista