maanantai 6. heinäkuuta 2015

Vielä jokunen kuva.

 Tummalehtisen kurjenpolven kukka on aika vaaleansininen.

 Poimulehti on aika sopivaa moneen paikkaan. Tosin ne on mulla ihan miten sattuu :)

Verikurjenpolvet rehottaa siellä sun täällä.

6 kommenttia:

 1. Onko tuo tummalehtinen kurjenpolvi se Kyläkurjenpolvi Dark Reiter? Ihastuin kovasti tuohon lehtien väriin, joten oli pakko saada sitä itselle ja nyt odottelen, että ehtiiköhän tänä kesänä jo kukkimaan (kun juurakkona kesäkuun alussa). Double Jewel lajiketta tilasin sitten taas upeiden kukkasten vuoksi vaikkei tämän tummalehtisenkään kukissa mitään vikaa ole.

  Verikurjenpolvea istutin valkoisena viime kesänä ja silloin tuli ihan vain pari kukkasta. Nyt toivon, että tulee jo huomattavasti enempi. Onko sinulla jokin ruusu sen kaverina tuossa kuvassa? Näyttävät kauniilta yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Sulkeissa piti siis lukea, että "kun juurakkona kesäkuun alussa vasta istutin". :)

   Poista
  3. Minä en tiedä tarkalleen mikä tuo tummalehtinen on nimeltään kun yksi puutarhakaveri on tuonut siemenet ulkomailta jostain tienlaidasta. Tosi tumma se ainakin on. Voi olla Dark Reiter tai Midnight Reiter.

   Tuon verikurjenpolven kaverina on Harrisoninkeltaruusu. Eli siis kurjenpolvi on itse valinnut paikkansa :D Sitä tulee siltä sun täältä, revin niitä pois toisinaan, mutta tuossa olen antanut olla on ihan kivan näköinen keltaisten ruusujen kanssa.

   Mun Double Jewel ei voi hyvin. Tekee pieniä kukkia ja ihan yksinkertaisia valkoisia. Ensimmäisenä kesänä oli hiukan väriä sisällä. Se taitaa olla liian kuivassa paikassa. Meillä kun on melkein kaikkialla kuivaa hiekkaa. Hiekkaa on alla 19 m niin se syö kaikki mullat hetkessä.

   Poista
  4. No on tosiaan hyvän paikan itselleen valinnu. :) Alkoi ihan houkuttamaan tarkoituksella tuollaisen yhdistelmän toteuttaminen.

   Meillä on myös pintakerroksen alla ihan pelkkää hiekkaa ja vähän jännityksellä tässä tätä puutarhaani rakentelen. Tietysti seisovasta vedestä ei joudu kärsimään mutta kun olen kuullut tuota, että multa voi kadota hiekan syövereihin niin sama voipi olla itselläkin edessä.

   Poista
  5. Meillä on vanha tontti ja edelliset asukkaat olivat innokkaita keittiöpuutarhan pitäjiä. Koko takapiha on ollut viljelty. Joten multaa on varmaan laitettu jo paljon ennen meitä, mutta kovin hiekansekaista se on. Minä olen koittanut laittaa savimaata sekaan. Hetken on hyvä, mutta nytkin taas pitäis uusia jotain "nurkkaa".

   Onhan niitä hiekkamaalle sopivia kasveja vaikka kuinka paljon, mutta kun olen sellainen keräilijä niin tulee hankittua aina sellaisiakin mitkä ei sitten kovin hyvin menesty :D

   Poista