keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Muuttuu ne, ei auta mikään :(


 Yllä olevat lupiinit ovat olleet kirkkaan punaisia...joskus!

Viime kesänä vielä punainen nyt vaaleanpunainen :((((( Aina nämä muuttuu ja seuraava vaihe on tietenkin sininen. Tämä on melkein kaikkien inhokki, mutta minä kyllä tykkään lupiineista. Sehän on komea kasvi ja jos kukkavarret leikkaa enen kuin ehtivät siementää sen kanssa pärjää tosi hyvin.

3 kommenttia:

  1. Ai, tuo lupiinin värien muuttuminen on jotenkin tyypillistä? Hankin aikanaan Gallery Blue -lajiketta ja minusta se ei enää ole ihan samanlainen sininen kuin aiemmin. Lupiinit menee kukkapenkissä hyvin, kun tosiaan muistaa kukkavarret poistaa ajoissa, ihan niin kuin sanoit. :)

    VastaaPoista
  2. Lupiinithan on huippu ihania! Olen aina tykännyt niistä. Siemenkasvatuksen keltaiset ovat hävinneet/loppuneet. Voi harmi. Komeita punaisia en ole onnistunut kasvattamaan. Muita värejä ja kaksvärisiä löytyy. Eihän ne mihinkään leviä, vaikka haluais. Vaikuttaa tietysti kun leikkelen kans kukkavarret heti pois kun ränsistyvät.

    VastaaPoista
  3. Kyllä näyttää todella monella muuttuvan lupiinien värit. Lopuksi melkein on vaan enää sinistä ja vaaleanpunaista. Mullakin on ollut noita kaksivärisiäkin, mutta niistä on tullut lopuksi kans sinisiä tai vaaleanpunaisia. Valkoista en ole pitkään aikaan kokeillut. Pitääkin muistaa joskus kaivaa jostain tai ostaa siemeniä. Mietittiin sitä maan happamuuttakin, mutta kun niin erilaisessakin maassa muuttuu värit niin sen täytyy johtua jostakin muusta kun ph:sta. Keltaisia olen joskus kans kokeillut kasvattaa siemenistä, mutta niitä en ole onnistunut saamaan. Aina on tullut jotain muuta.

    VastaaPoista